Művelődési ház – Szabadtéri színpad

A művelődési házat 1920-ban építették újjá. Előtte az 1892-ben két tantermesre bővült református népiskola és óvoda, továbbá egy tanítólakás kapott helyet az épületben. Az iskolák államosításával egyidőben az egyházat megfosztották ingatlanjaitól, így az épület állami tulajdonba került és Kultúrotthonként működött tovább. Később az addig is színielőadások, közösségi programok helyszínéül szolgáló épülethez toldással megépítették a szintben kiemelkedő színpadot és a tanítólakást klubhelyiséggé illetve könyvtárrá alakították. Egy újabb felújítás során mozi galériás vetítőhelyiséget és légbefúvásos fűtési rendszert építettek ki, egészen a 90-es évekig voltak itt mozi vetítések. A rendszerváltást követő években csak időszakosan és rendszertelenül használták a művelődési házat: az iskolai farsang és a szokásos báloknak megrendezésére, illetve társadalmi ünnepek megtartására, lakodalmak lebonyolításra. Külön épületben, de közös udvarral itt működött az Ifjúsági Klub, később a KISZ-helyiség, ahol jelenleg ideiglenesen orvosi rendelőt rendeztek be, illetve itt tartja fogadóóráját havi rendszerességgel a védőnői valamint a családsegítő szolgálat. 1991-ben a konyha megépítésével a művelődési házat úgy alakították át, hogy alkalmas legyen étkeztetésre is, a korábbi olajozott hajópadló helyére hidegburkolat került, kialakították a vizesblokkot és korszerűsítették a fűtést. A legutóbbi átfogó felújítás során a színpadot a lehetőségekhez mérten megnagyobbították, a galéria megépítésével a belteret növelték, a művelődési ház új cseréptetőt, nyílászárókat kapott, udvarát térkövezték. Az emeleten kialakításra került egy két teremből álló könyvtárhelyiség, valamint itt kapott helyet a 2014 és 2018 között működő közművelődési és kulturális feladatokat ellátó Integrált Közösségi Szolgáltató Tér és az ehhez kapcsolódó számítógépes terem. Jelenleg a könyvtár a tatabányai József Attila Megyei Könyvtárhoz tartozik és ezzel párhuzamosan Digitális Jólét Pontként is üzemel, melynek célja a vidéki hátrányos helyzetű népesség felzárkóztatása a modern kor digitális világába.
A fentebb leírt fejlesztéseknek, korszerűsítéseknek köszönhetően egy, a mai elvárásoknak minden szempontból megfelelő, igényes közösségi tér jött létre, mely alkalmas kulturális, közösségi és magán rendezvények lebonyolítására, teljes befogadóképessége 200 fő körül mozog.

Szabadtéri színpad
A kulturális eseményeknek helyet adó szabadtéri színpad a Polgármesteri Hivatal illetve a Művelődési ház mögött kapott helyet. Kihasználva a terület adta kedvező lehetőségeket a római kőszínházak mintájára készült, 12 sor félkörívben elrendezett ülőhellyel. A laza homoktalajon elterülő nézőtér oldalirányú megtámasztását – ötletesen- egy boltíves pince hozzáépítésével oldották meg. A színpad 12m hosszú és 6m széles, a nézőtér kb. 500 fő befogadására alkalmas. A színpad 2001-ben teljes egészében adományokból, a falu lakosságának aktív részvételével készült, azóta pályázati pénzből vizesblokk is épült hozzá. Legutóbbi állapotjavításra idén nyáron szintén a közösségi tőke bevonásával került sor.