Univerzum Lovas Klub Etei Sport Egyesület

Ete község történetében a lónak, lótartásnak komoly szerepe volt. A lovak a mindennapi munkavégzésben sok eteinek voltak társai. A legtöbb házban a mai napig megtalálható a lóistálló. A faluban gyakori a paták dobogása, hiszen még mindig vannak, akik a pincesoron a kertjüket lóval művelik meg vagy szekérrel szállítják be a takarmányt.

Az Univerzum Lovas Klub Etei Sportegyesület alapítói azok az etei lószerető emberek, akik aktív lovas gazdaként vagy támogatóként törekszenek az etei lovas hagyományok megtartására. A mezőgazdasági munkák mellett ma már többeknek sporttársa lett a ló. Nagy János, Simon Zsolt és Szűcs Zoltán hobbi fogathajtók a szüreti felvonulások és fogatversenyek állandó résztvevői.

Az egyesület színeiben Bene Balázs kettesfogatával országos versenyek rendszeres résztvevője. Nagy Vanessza fiatal kora ellenére évek óta maga gondozza és képzi azokat a pónikat, akikkel egyes fogathajtó versenyeken vesz részt. Póni kettesfogatával országos megmérettetésre készül.

Az Etei Lovasudvarban kezdőtől versenyző szintig folyik a lovasok oktatása. A településen gyakran láthatók a sportoló lovasok. Az Egyesület versenyzői jó eredményekkel szerepelnek korosztályos díjugrató versenyeken. Bene Balázs magán sportlótenyészete ígéretes utánpótlás lovakkal látja el a lovasokat.

Az Egyesület minden év augusztusában megrendezi az Etei Lovasnapot, ami a környék egyik kedvelt lovas és fogathajtó eseménye, családi program.

 

Univerzum LK Etei SE
Adószám: 18612840-1-11