E-Ügyintézés

 

Tájékoztató Önkormányzati Hivatali Portál használatához
Az Önkormányzati Hivatali Portál (OHP) az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne, melynek köszönhetően Ön kényelmesen, áttekinthetően, elektronikus úton, akár otthonából is intézheti hivatali ügyeit.

A portál használatához rendelkezni kell ügyfélkapus regisztrációval, tárhellyel, valamint nem lehet az ügyfél tiltott az Internetes ügyintézés a Rendelkezési Nyilvántartásban.

Az OHP-portál bárki számára elérhető, egyes funkciók szabadon használhatók, más funkciók azonban bejelentkezéshez kötöttek.

Bejelentkezéshez kötött funkciók:

Elektronikus űrlap beküldése
Mentett űrlapok elérése és megnyitása
Ügykövetés
Adóegyenleg-lekérdezés
Fizetéstörténet
Saját önkormányzatok listája
Bejelentkezés nélkül is igénybe vehető funkciók:

Önkormányzat-keresés
Beküldés nélküli ügyindítás
Az OHP-n keresztül igénybe vehető elektronikus ügyintézési szolgáltatások:

Ügyindítás: Az ügyindítás egy elektronikus űrlap benyújtását jelenti. A település és az ügy kiválasztása után az űrlapkitöltő alkalmazás segítségével az ügyfél kitölti az űrlapot, majd beküldi a települési önkormányzat hivatali tárhelyére. Jelenleg az önkormányzat adóügyei támogatottak a rendszeren keresztül, de az ún. e-Papír szolgáltatás segítségével bármilyen ügy indítható elektronikusan
Ügykövetés: Az ügyfél az ügykövetés igénybevételével tájékoztatást kaphat a kiválasztott településnél folyamatban levő, a Portálon elektronikusan indított ügyének ügyintézési állapotáról. Háromféle állapot szerinti szűrés érhető el: folyamatban, lezárt vagy minden ügy. Kizárólag a saját ügyekre vonatkozó információk kérhetők le.
Adóegyenleg lekérdezés: Az ügyfél lekérheti helyi adó egyenlegét. Az egyenleg lekérdezéséhez meg kell adni az adóazonosító jelet, vagy adószámot is. Azonosítás után a felhasználó lekérdezheti az önkormányzati adóhatóságnál fennálló személyes adóegyenlegét, vagy képviseleti joggal felruházott személyként azon (természetes vagy jogi) személyek egyenlegét, amelyekkel kapcsolatban az önkormányzati adóhatóságnál jogosult eljárni.
Fizetéstörténet: Itt tájékozódhat az OHP-portálon keresztül az adott önkormányzatnál teljesített adó-, illeték-, valamint számlabefizetéseiről, azok eredményességéről.

E-ügyintézés