Őszirózsa Nyugdíjas Klub

Az Etei Őszirózsa Nyugdíjas Klub 2012 februárjában alakult. Jelenleg 18 tagja van. Természetesen a létrehozásához kellett egy lelkes, tevékeny ötletgazda, Már Lajosné Sárika, aki friss nyugdíjasként összefogta a falu nyugdíjasait.

Kezdetben csak beszélgetni jártak össze „tilos a politika, pletyka kizárva” alapon, később Balaskóné Saci segítségével egyre több éneket tanultak, majd tudásukon felbátorodva egyre gyakrabban szerepeltek az etei valamint a környékbeli rendezvényeken is. Később versenyeken is részt vettek szép eredménnyel, valamit az énekeken kívül szívesen előadnak verseket és vidám, szívet melengető jeleneteket.

Általában kéthetente szoktak találkozni az Etei Művelődési Házban, ahol vidám beszélgetéssel telnek ezek az alkalmak. Megbeszélik a falut érintő dolgokat is. Sokszor valamilyen rendezvényre való készülődéssel, próbával töltik az időt, de gyakran nótázgatnak együtt csak úgy a maguk szórakoztatására. A közös zenehallgatás is a kedvenc időtöltésük közé tartozik. Sokan közülük már özvegyek, nekik különösen sokat jelentenek a közös alkalmak, amikor értelmesen tölthetik el egymás társaságában idejüket. A hasznos beszélgetések során nemcsak a világ dolgaira, de egymásra is tudnak figyelni.

Minden hónapban megünnepelik tagjaik névnapját és születésnapját. Olyankor az ünnepeltnek süteményekkel is kedveskednek. Jótékonysági bálok szervezésében is részt vesznek, olyankor kézműves termékeket is szoktak készíteni, melynek bevételét jótékony célra fordítják.

Környékbeli nyugdíjas klubokkal is tartják a kapcsolatot, kölcsönösen meghívják, megvendégelik egymást. Jó alkalmak ezek egymás megismerésére, valamint a tapasztalatcserére.

Fontos számukra nemcsak a közösség, de az új élmények egyaránt. Jó kapcsolatot ápolnak Ete Község Önkormányzatával, mindenben számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Példaképnek tekintjük őket, mert nagy hangsúlyt fektetnek a múlt és a jelen értékeinek a megismerésére és megismertetésére, valamint a határokon átnyúló és a generációkon átívelő kapcsolatok kiépítésére és ápolására.