Örömmel értesítjük a bakonyaljai térség lakosságát, hogy 2015. március hónaptól kezdődően bevezetésre kerül a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés.vertikal zrt

 

Milyen hulladékfajtákat gyűjthetünk az új rendszer szerint szelektíven?

A házhoz menő gyűjtés rendszerében a műanyag, fém és papír hulladékot a ház elől, egy adott gyűjtési napon átlátszó zsákban szállítjuk el. A kommunális hulladék gyűjtése változatlanul marad, az eddig megszokott napokon az eddig megszokott módon és edényből gyűjtjük.

Az üveg hulladék szelektív gyűjtése nem megoldható házhoz menő módszerrel, így azt továbbra is a településen maradó gyűjtőszigetekbe tudja majd szelektálni.

Társasházas övezetben hogyan valósul meg a házhoz menő szelektív gyűjtés?

Társasházas övezetben a házhoz menő szelektív gyűjtés zsákos formája nem megfelelő, így társasházas övezetekben a szelektív gyűjtőedények (papír, műanyag, üveg) szolgálnak továbbra is a szelektív gyűjtés céljaira.

Mekkora mennyiségű szelektív hulladékot helyezhet ki egy-egy gyűjtési napon?

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincsen mennyiségi korlátja, Ön a szelektív hulladékgyűjtési napon az alábbiakban megadott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben kihelyezheti a szelektív hulladékát bármilyen Ön által megvásárolt, kereskedelmi forgalomban kapható átlátszó zsákban.

Tájékoztatjuk, hogy a szelektív hulladékszállítást jogunk van megtagadni akkor, ha a szelektálás nem a megfelelő módon történt, a zsákokban más, oda nem tartozó, szennyezett vagy kommunális hulladék is található. Az ilyen esetekben Ön egy tájékoztató levelet fog kapni kollégánktól, melyben jelezzük, miért utasítottuk el a szelektív szállítást.

A szelektív házhoz menő gyűjtés bevezetésével változik-e a szolgáltatás díja?

A szelektív házhoz menő szolgáltatás bevezetése nem jár az Ön számára plusz anyagi teherrel. A jelenlegi szolgáltatás árában benne van a házhoz menő szelektív, a zöldjárat és az évi egyszeri lomtalanítás ára.

Milyen hulladékokat gyűjthet egy zsákban?

Kérem, gyűjtse egy zsákban a fém és műanyaghulladékot és egy másik zsákban, vagy kötegelve a papír hulladékot az alábbi tájékoztató által megadott módon.

 

 

Gyűjtési útmutató:

PAPÍR
GYŰJTÉS MÓDJA: Áttetsző zsákban vagy kötegelve, tisztán, laposra hajtogatva  

GYŰJTHETŐ:
kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv stb.  
     
MŰANYAG – ÉS FÉMHULLADÉK  
GYŰJTÉS MÓDJA: tisztán, laposra taposva, áttetsző zsákban  


GYŰJTHETŐ:
színes és víztiszta PET –palack, kupak (üdítős, ásványvizes) kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres) reklámszatyor, nylonzacskó, csomagoló-fólia (zsugor, strech) TETRA-PACK dobozok (tejes, üdítős) alumínium italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz)  

NEM GYŰJTHETŐ:
A szelektív gyűjtőzsákba NEM helyezhető joghurtos, tejfölös, margarinos doboz vagy szennyezett szelektíven gyűjthető műanyag és fém hulladék. Veszélyes anyagokat, vegyszereket tartalmazó flakonok(pl.Hypo,Domestos,sósav)  

A ZÖLDHULLADÉK szállítása bevezető jelleggel, a táblázatban megjelölt időpontokban történik.

A ZÖLDHULLADÉKOT zsákban vagy kötegelve kell kihelyezni a gyűjtési napon reggel 6 óráig.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Fontos tudnivalók!

Kérjük, hogy az újrahasznosítható hulladékokat a szállítási napon, reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlan elé. A szelektív hulladékgyűjtés igénybevételéhez bármilyen áttetsző zsák igénybe vehető.

Kérjük, hogy a szelektíven előválogatott hulladékok közé üveget NE helyezzen a zsákokba! Mindig gondoljon arra, hogy minden hulladékunkkal emberek dolgoznak.

A hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani!

 

 

Sorsz. Helység Házhoz menő szelektív gyűjtés Zöldhulladék
Március/nap Április/nap Május/nap Június/nap gyűjtés/dátum
1. Aka 10. 14. 12. 2. április 21.
2. Ácsteszér 10. 14. 12. 2. április 21.
3. Bakonybánk 9. 13. 11. 1. április 20.
4. Bakonysárkány 11. 15. 13. 3. április 22.
5. Bakonyszhely. 9. 13. 11. 1. április 20.
6. Bársonyos 9. 13. 11. 1. április 20.
7. Császár 11. 15. 13. 3. április 22.
8. Csatka 10. 14. 12. 2. április 21.
9. Ete 11. 15. 13. 3. április 22.
10. Kerékteleki 9. 13. 11. 1. április 20.
11. Réde 9. 13. 11. 1. április 20.
12. Súr 10. 14. 12. 2. április 21.
13. Vérteskethely 11. 15. 13. 3. április 22.