KEM CICTisztelt Partnerünk!

2014. március 15-én életbe lépnek az új Polgári Törvénykönyv (Ptk) rendelkezései, s ezzel együtt módosul a civil szervezeteket érintő teljes joganyag is. A változások tengeréből két elemet mindenképpen fontos külön kiemelni. Az első a közhasznúság kérdése, méghozzá azok esetében, akik 2012. január elseje előtt is rendelkeztek ilyen minősítéssel. Ezen szervezeteknek újra kell kérniük közhasznú besorolásukat, méghozzá legkésőbb 2014. május 31-ig. A határidő elmulasztása a minősítés elvesztésével jár és csak újabb két év múlva igényelhető. A második pedig a szervezet vezető tisztségviselőjének megnövekedett felelőssége.

A civil szervezeteket érintő változásokról a Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum Információs Napot tart, melyre szeretettel hívjuk és várjuk Önt és/vagy munkatársait 2014. március 20-án, csütörtökön 17 órára.

A rendezvény helyszíne: IKSZT, Ete
2947 Ete, Kossuth u. 67.

A tervezett program:
- A Polgári Törvénykönyv változásai a civil szervezetekre
- Közhasznúsági jogállás
- A vezető tisztségviselő megnövekedett felelősségei
- 1%, támogatás, adomány, s az adományok gyűjtése

18:00 Kérdések és válaszok – kötetlen beszélgetés.

Előadó: Pataki Zoltánné jogi tanácsadó KEM-CIC

Rendezvényünkön a részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Kérjük, 2014.március 19. (szerda) 17 óráig jelezze a 06/34/526-955-ös telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen részvételi szándékát.

Aktív részvételükre számítva, üdvözlettel:

Smudla Kata
elnök
Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület