AZ ÁLDOZATOKKAL, POTENCIÁLIS ÁLDOZATOKKAL MUNKÁJUK SORÁN KAPCSOLATBA KERÜLŐ, DE NEM A SZOROSAN VETT ÁLDOZATSEGÍTÉSI SZAKTERÜLETEN DOLGOZÓ SZAKEMBEREK, ÖNKÉNTESEK RÉSZÉRE

Az Utcai Szociális Segítők Egyesülete 2011 őszén az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „PROVICTIM” című pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága támogatásra érdemesnek ítélte. A 2012. július 1-től indult és 2 évig tartó projekt célja az áldozatok segítése és az áldozattá válás megelőzése.

Az Egyesület a projektet a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának Áldozatsegítő Osztályával, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával, és Oroszlány Város Szociális Szolgálatával, mint kiemelt együttműködő partnerekkel valósítja meg.

A Projekt keretei között az áldozatokkal munkájuk során kapcsolatba kerülő, de nem a szorosan vett áldozatsegítési szakterületen dolgozó szakemberek részére szervezünk szakmai fórumot. A képzés átfogó tájékoztatást biztosít a résztvevőknek az áldozatok számára elérhető szolgáltatásokról, különös hangsúlyt helyezve a hozzátartozók közötti erőszakot elszenvedett áldozatok támogatására.

A szakmai nap időpontja: 2013. október 25. péntek

A szakmai nap helyszíne: Ete, Művelődési ház, Kossuth Lajos u. 69.

A szakmai nap tervezett programja a következő:
9.00 - 10.00 A résztvevők bemutatkozása, találkozás az áldozattá válással
10:00 - 10:30 A Provictim projekt bemutatása, az Igazságügyi Szolgálat tevékenysége, az áldozatsegítés rendszere, (dr. Szalay Zoltán - KEM Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat, igazgató)
10: 30 - 10:45 Szünet
10:45 - 11:15 Benisné Varga Valéria pártfogó felügyelő bemutatkozása (Fiatalkorú Bűnelkövetők Pártfogó Felügyelői Osztálya)
11:15 - 12:15 A fiatalkorúak áldozattá válása, veszélyek, prevenciós eszközök.
12:15 - 12:45 Ebédszünet
12.45 - 13.15 A büntetőügyekben alkalmazható közvetítői tevékenység (mediáció). (dr. Szalay Zoltán KEM KH ISZ, igazgató)
13.15 - 13.45 A jogi segítségnyújtás lehetőségei, különös tekintettel az áldozatok támogatására. (dr. Gazdag Viktória mb. osztályvezető - KEM KH ISZ Jogi Segítségnyútó Osztály)
13:45 - 14:00 Szünet
14.00 - 16.00 Esetmegbeszélés, kérdések, válaszok, a szakmai nap zárása.

A szakmai nap az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, így a részvétel ingyenes.
Kérjük a résztvevőket, hogy a szakmai napra szíveskedjenek készülni 1-1 szakmai munkájuk során előfordult olyan eset bemutatásával, mely kötődik az áldozatsegítéshez!
Kérjük, a résztvevők számát 2013. október 13. napján 18 óráig szíveskedjenek jelezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímen.
http://www.provictim.hu/

// meghívó letöltése >>

szechenyi2020 top 411 logo